• Home
  • Blog
  • Hoe verwijs je naar een algemene voorwaarden?

Hoe verwijs je naar een algemene voorwaarden?

Een algemene voorwaarden opstellen is één van de eerste dingen die een ondernemer doet wanneer hij of zij een eigen bedrijf begint. Door een algemene voorwaarden te laten opstellen bescherm je jezelf tegen aansprakelijkheid. Je kunt de algemene voorwaarden zelf opstellen wanneer je genoeg kennis hebt over verscheidene rechten. Echter kun je ook een jurist inschakelen zoals Maatwerk Jurist. Wanneer je algemene voorwaarden staat valt er nog één ding te doen; het verwijzen naar de algemene voorwaarden. Maar hoe doe je dit precies? Er bestaan verschillende manieren om te verwijzen naar de algemene voorwaarden, zodat je voldoet aan jouw informatieplicht. In dit blog behandelen we de mogelijkheden.

In de offerte verwijzen naar de algemene voorwaarden

Door de toepasselijkheid van de algemene voorwaarden te benoemen in je offerte voldoe je aan een goede manier aan de informatieplicht. Je kan de algemene voorwaarden als bijlage toevoegen bij de offerte. Hetzelfde geldt voor wanneer je de offerte via de mail opstuurt. Onthoud wel dat je in de offerte dan moet verwijzen dat de algemene voorwaarden van toepassing zijn.

Met een link verwijzen naar de algemene voorwaarden

Mocht de overeenkomst met je klant via de mail tot stand komen, dan kun je doormiddel van een link in de e-mail verwijzen naar de algemene voorwaarden. Ook hier moet je in de e-mail verwijzen naar de algemene voorwaarden. Mocht er op de link geklikt worden, dan dienen de algemene voorwaarden op een dergelijke wijze op de website gepresenteerd worden. De algemene voorwaarden dienen eenvoudig kunnen worden geprint en worden opgeslagen. Het is daarom aan te raden dit in de vorm van een PDF-bestand te doen.

In het contract verwijzen naar de algemene voorwaarden

Je kunt het hanteren van een algemene voorwaarden benoemen in een schriftelijk contract. Doe dit doormiddel van een apart artikel genaamd ‘Algemene voorwaarden’ toe te voegen in het contract. Dit kun je het beste aan het einde van het contact neerzetten. Zorg er voor dat je in dit artikel benoemd dat de algemene van toepassing zijn. De algemene voorwaarden kun je dan als bijlage bij het contract toevoegen.

Michel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *